Available Filters

-

Všetky kolekcie
18 cm nôž Santoku Due Cigni Tuscany s dutinou z olivového dreva

Nože Santoku

Filter

Zobrazených 1–52 z 72 výsledkov

Keď spomenieme pojem “japonská kuchyňa “, okamžite si predstavíme nože Santóku . Ide skutočne o univerzálny nôž, ktorý sa veľmi často prirovnáva k kuchárskym nožom pre jeho veľkú všestrannosť. Nôž Santoku je ľahko rozpoznateľný pre svoju čepeľ z nehrdzavejúcej ocele, ktorej hrot je mierne zahnutý ( približne 60°) : niekedy býva voštinatá , aby sa vám ľahšie krájali potraviny, ktoré sa rýchlejšie odlepia od čepele. Termín Santoku neostal nič dlžný náhode, znamená “tri dobré veci ” v súvislosti s gestami, ktoré sa všeobecne vykonávajú pri varení, a to krájanie, sekanie a mletie. S našimi nožmi Santoku , teda budete môcť krájať, krájať a mlieť zeleninu alebo sekať bylinky . Taktiež bude možné sekať mäso alebo pracovať so surovými rybami s delikátnosťou. A napokon, nôž Santóku sa veľmi osvedčí aj pri úhľadnom krájaní ovocia . Pri nožoch budete mať na výber zo špičkových značiek, ako sú Kershaw , Böker alebo Arcos . Ale ako už bolo uvedené vyššie, nôž Santoku je japonský kuchynský nástroj . Zdá sa preto úplne logické obrátiť sa pri kúpe noža Santoku na japonského výrobcu , a to je napríklad prípad značiek Kai a Kanetsune . Dávate prednosť značke Made in France? Mali by ste vedieť, že francúzsky výrobca Opinel má svoj vlastný sortiment nože Santoku . Modely, ktoré potešia profesionálnych alebo amatérskych kuchárov s vášňou pre dobré jedlo!