Available Filters

-

Všetky kolekcie
Sada 2 steakových nožov Victorinox 12 cm z javorového dreva

Kuchynské nože

Filter

Na to, aby ste dobre varili, určite potrebujete talent, skúsenosti, ale aj správne vybavenie, v tomto prípade dobré kuchynské nože . Prostredníctvom tejto kategórie budete môcť ľahko nájsť kuchynský nôž , ktorý potrebujete. Či už pripravujete raňajky, obed alebo dokonca večeru, náš široký sortiment kuchynských nožov a náradia vám umožní spracovať všetky potraviny bez výnimky, s najväčšou starostlivosťou, s najväčšou presnosťou.

Kuchynský nôž, na čo?

Ak ste nováčik vo varení, možno sa pýtate, prečo by ste mali používať skutočný kuchársky nôž a nie len základný nôž. Koniec koncov, oba krájajú. Možno sa budete cítiť trochu stratení, keď budete čeliť množstvu modelov. Možno sa vám dokonca bude zdať, že je to trochu zbytočné a vyhradené pre vyberavú elitu. Ale nie je to tak. Ak jednoducho milujete dobré jedlo, skutočný kuchynský nôž je nevyhnutný na dosiahnutie mäkkej, šťavnatej alebo chrumkavej štruktúry a uvoľnenie omamných vôní. Čistým krájaním bez námahy a tlaku zabraňuje rozdrveniu potravín, zachováva ich štruktúru, znižuje stratu šťavy a umožňuje rovnomerné varenie. Gastronómovia ocenia aj úhľadnú prezentáciu jedla, ktorá lahodí oku a povzbudzuje chuť do jedla. Kuchynský nôž je nevyhnutný na správne usporiadanie ingrediencií v pokrme alebo na prestieranie lákavých tanierov.

Aký nôž do kuchyne?

Dva hlavné kuchynské nože v domácnosti alebo na pracovisku sú šéfkuchársky nôž a santoku nôž . Opatrne krájajú takmer všetky potraviny a sú potrebné pri príprave veľkého množstva jedál.

Nôž šéfkuchára

Nôž šéfkuchára ťaží z veľkej všestrannosti, so schopnosťou krájať… Na dobré varenie určite potrebujete talent a skúsenosti, ale potrebujete aj správne vybavenie, v tomto prípade dobré šéfkuchárske nože . Prostredníctvom tejto kategórie budete môcť ľahko nájsť nôž na varenie , ktorý potrebujete. Či už pripravujete raňajky, obed alebo dokonca večeru, náš široký sortiment kuchynských nožov a náradia vám umožní spracovať všetky potraviny bez výnimky, s najväčšou starostlivosťou, s najväčšou presnosťou.

Kuchynský nôž, na čo?

Ak ste nováčik vo varení, možno sa pýtate, prečo by ste mali používať skutočný kuchársky nôž a nie len základný nôž. Koniec koncov, oba krájajú. Možno sa budete cítiť trochu stratení, keď budete čeliť množstvu modelov. Možno sa vám dokonca bude zdať, že je to trochu zbytočné a vyhradené pre vyberavú elitu. Ale nie je to tak. Ak jednoducho milujete dobré jedlo, skutočný kuchynský nôž je nevyhnutný na dosiahnutie mäkkej, šťavnatej alebo chrumkavej štruktúry a uvoľnenie omamných vôní. Čistým krájaním bez námahy a tlaku zabraňuje rozdrveniu potravín, zachováva ich štruktúru, znižuje stratu šťavy a umožňuje rovnomerné varenie. Gastronómovia ocenia aj úhľadnú prezentáciu jedla, ktorá lahodí oku a povzbudzuje chuť do jedla. Kuchynský nôž je nevyhnutný na správne usporiadanie ingrediencií v pokrme alebo na prestieranie lákavých tanierov.

Aký nôž do kuchyne?

Dva hlavné kuchynské nože v domácnosti alebo na pracovisku sú šéfkuchársky nôž a santoku nôž . Opatrne krájajú takmer všetky potraviny a sú potrebné pri príprave veľkého množstva jedál.

Kuchársky nôž

Kuchársky nôž ťaží z veľkej univerzálnosti, pričom dokáže bez najmenších ťažkostí krájať rôzne druhy potravín a v rôznych tvaroch. Jeho čepeľ meria od 15 cm do 30 cm a ponúka stabilitu, kontrolu a tichú silu pri krájaní. Jej rovná, ostrá špička prepichuje.

Nôž Santoku

Na druhej strane nôž Santoku pochádza z Japonska, ale dobyl celý svet. Je menší, jeho čepeľ je dlhá približne 18 cm. Niekedy je voštinatá, čo zabraňuje prilepeniu potravín na oceľ. Špička klesá nadol, čo je praktické pri vertikálnej manipulácii. Tento japonský kuchynský nôž je rovnako všestranný ako jeho európsky náprotivok, s tým rozdielom, že si trochu viac zakladá na presnosti a manévrovateľnosti.

Z akej ocele je váš kuchynský nôž?

Kuchynské nože sa vyrábajú z troch hlavných zliatin: z nehrdzavejúcej ocele, uhlíkovej ocele a damaškovej ocele. Nezabúdame ani na keramiku, ktorá je samostatným materiálom.

Nerezová oceľ

Nerezová oceľ je ideálna na začiatky v kuchyni, pretože málo hrdzavie a slúži relatívne dlho. Ak oceľ nie je príliš tvrdá, môžete si čepeľ z času na čas nabrúsiť sami, aby opäť získala kvalitné ostrie. A ak je rukoväť syntetická, nebudete ju musieť čistiť ručne, pretože nôž môžete dať rovno do umývačky riadu. Existujú všetky druhy nehrdzavejúcich ocelí, od najjednoduchších pre skromné rozpočty až po najprepracovanejšie pre náročných používateľov.

Uhlíková oceľ

Uhlíková oceľ je veľmi bežná v profesionálnych kuchynských nožoch . Jej zosilnená tvrdosť spôsobuje, že je krehkejšia a ťažšie sa brúsi, ale na druhej strane ostrie čepele v priebehu času funguje podstatne lepšie. Je to tiež oceľ, ktorá môže pri dlhodobom pôsobení vody korodovať. Táto citlivosť sa však dá ľahko odstrániť dôkladným osušením noža po umytí v kohútiku.

Damašková oceľ

Damašková oceľ je luxusná zliatina, ktorá sa často vyskytuje v japonských kuchynských nožoch . Tie, ktoré majú šéfkuchári ocenení michelinskými hviezdičkami a prestížne reštaurácie. Táto oceľ sa skladá z veľmi tvrdého jadra, v ktorom sa nachádzajú mäkšie vrstvy ocele. Výsledkom sú krásne zvlnené línie na čepeli. Vďaka zvýšenej tvrdosti čepeľ reže s výnimočnou, dlhotrvajúcou presnosťou, čím vás zbavuje obmedzení spojených s ostrením. Japonský damaškový nôž by sa mal čistiť ručne, aby sa zachovala jeho vznešená prírodná výzdoba a pozoruhodné vlastnosti.

Keramika

Keramické nože sú čoraz obľúbenejšie. Ponúkajú niekoľko nezanedbateľných výhod: ostré hrany a hygienické rezy. Na druhej strane je tento materiál krehkejší, a preto aj krehkejší, čo niektorým kuchárom bráni v tom, aby sa do neho pustili. Podrobnosti